Sunday 24 December 2017

Ocuiči: Kurai tokoro de mačiawase

Na poslední den jsem si nechala knížku, kterou teď momentálně čtu. Za dovezení ještě jednou děkuji Miri, která se obětovala a za cenu toho, že jí může hrozit smrt hlady (při těch cenách v Japonsku bych se ani nedivila), mi ji našla v těch stozích knih v BookOFFu a koupila. Děkuji! *hug*

Příběh je celkem jednoduchý: Mičiru nešťastnou náhodou ztratila zrak, kvůli čemuž ani nedodělala vysokou školu, nemá práci a po smrti otce žije ve svém rodném domě úplně sama. Občas jí sice pomůže s nákupem nebo dalšími povinnostmi kamarádka Kazue, ale jinak dívka tráví většinu času jen poleháváním v pokoji a nicneděláním. Pomalu si ale jednou začne uvědomovat, že možná v domě není tak úplně sama, jak si myslela.

Zní to sice jako nějaký thriller, ale nebojte, není. Z toho, co jsem zatím přečetla (str. 190 z cca 260), jde spíše o lidské drama a o cestu ke znovunalezení chuti bojovat - bojovat za přátelství, za lepší život, za odhalení pravdy.

Kavi je nadšená, a proto druhý dík patří japonskému rádiovému pořadu Radirer Saturday (らじらーサタデー), kde tuhle knihu doporučovali! Prosím si víc takových!

No comments:

Post a Comment