Wednesday 6 December 2017

Walter Vollmer: Osudná koza Soňa

Nejdřív kniha o králících, teď zase o koze :D

Ale tahle koza je něco spešl. Dokonce tak spešl, že ji hned na začátku ukradnou její právoplatné majitelce. Zloděj - v běžném životě vedoucí chátrající cihelny - ovšem netuší, s čím si zahrává.

Zpočátku vše vypadá normálně, možná i trochu pozitivně. Líný cihlář se zničehonic přistihne, jak pečuje o svěřenou cihelnu, opravuje a renovuje, co se dá, a dokonce pomýšlí na odkoupení od majitele, který přebývá v zahraničí. Později ovšem vyvstanou první problémy, jichž se cihlář nezbaví ani tím, že kozu daruje svým známým. Něco na ní prostě je a kdo si nedá pozor, může špatně skončit.

Tak tuhle knihu jsem rozečetla jen a pouze z recese. Docela jsem se těšila na ty pohledy v metru, až si tam rozevřu tohle kvalitní čtivo. Nikdo se nad mým výběrem literatury ovšem nepozastavil, zato já si užila docela zajímavé vyprávění. Každý si tu něco najde - je zde trocha komedie, trocha dramatických okamžiků, trošinka detektivního příběhu a taky trochu nadpřirozena a děsivých chvilek. Prozradím vám, že nakonec všechno dobře dopadne a pokud se rozhodnete si knihu přečíst, dostane se vám příjemné, pozitivně laděné oddechovky.


No comments:

Post a Comment